Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Kirmizi kitap - H Κόκκινη Βίβλος της Τουρκίας


Π Α Λ Α Ι Σ Τ Η Σ ΒΑΡΕΩΝ βαρών είν’ η Τουρκία. Δεν της αρμόζει να υποβιβάζεται για ν’ ασχολείται με μεσαίων βαρών όπως η… Ελλάς. Κάτι τέτοιο σημαίνει ελλιπή προπόνηση. Με συνέπεια να μην αξιοποιεί το μέγιστο των δυνατοτήτων της. Αποτελεί για την Τουρκία υποβάθμιση και σοβαρή μείωση στην υψηλή κλίμακα πολιτικής της. Περιορίζει την ψυχολογία, τον σχεδιασμό και, πρώτ’ απ’ όλα, τον ορίζοντα των διπλωματών της, εμποδίζοντάς την ν’ αναπτύξει παγκόσμιες πολιτικές και υποθηκεύοντας περιφερειακές της πολιτικές, η ενασχόληση με την… Ελλάδα. Τάδε έφη Νταβούτογλου. Στο βιβλίο του «Στρατηγικό βάθος», σελ. 235 επ.


Α Υ Τ Η Η «γραμμή Νταβούτογλου», στο 8ο έτος εξουσίας των ισλαμιστών του Ερντογάν, επιβάλλεται πλέον και στο υπέρτερο πάντων εν Τουρκία, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Και καταγράφεται στο «Πρωτόκολλο Πολιτικής Εθνικής Ασφαλείας» (Milli Guvenlik Siyaset Belgesi) του υπέρτατου «Απόρρητου Συντάγματος» (Kirmizi kitap - Κόκκινης Βίβλου) των ισλαμιστών & κεμαλιστών, κυβέρνησης και στρατηγών, της Τουρκίας.

Τα δημοσιεύματα Μιλιέτ και Σαμπάχ αναφέρουν ότι στο νέο «Κιρμιζί Κκιττάπι» που αποφασίστηκε από τους ισλαμιστές της κυβέρνησης και τους κεμαλιστές πασάδες του στρατού, η Ελλάς κι η «επέκταση» των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, δεν θεωρείται ΠΛΕΟΝ ως «προέχουσα απειλή». Με βρεγμένες απ’ τη χαρά τους τις περισκελίδες τους, δημοσιογράφοι των Αθηνών έγραψαν ότι πρόκειται για «άρση του casus belli - αιτίας πολέμου - για τα 12 ν.μ. («Ελευθεροτυπία» 24.8.10 σ.7). Οι ίδιοι, πάντως, δεν γράφουν ότι η Αθήνα, φόβου υποτελής ούσα στην Άγκυρα, από πολλών ετών έχει, εν τοις πράγμασι, εγκαταλείψει το στηριζόμενο στο διεθνές περί θαλάσσης δίκαιο, δικαίωμά της στα 12 ν.μ.

Δεν γράφουν ότι ούτε καν τη νόμιμη διεθνώς, θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) δεν τολμά να προβάλει η Ελλάς απέναντι στην έμπρακτα συνεχιζόμενη επίμονη ΕΠΙΔΡΟΜΙΚΗ επέλαση της Τουρκίας. Δεν γράφουν ότι, ακόμα κι αν άρει «επισήμως» η Τουρκία την ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ για τα 12 ν.μ., η Αθήνα, δειλίας ένεκεν, ΔΕΝ έχει τα κότσια ν’ ασκήσει τα διεθνώς νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα είτε στα 12 ν.μ. είτε στην ΑΟΖ. Διότι: Όπως ο γιος του μακαρίτη προέδρου Χαφέζ αλ Άσαντ, ο Μπασάρ αλ Άσαντ, κατήντησε τη Συρία πειθήνιο δορυφόρο της Τουρκίας, έτσι κι ο γιος του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, από την εποχή που ήταν ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών του Σημίτη (από τα Ίμια με τον Πάγκαλο το 1996, τη «Μαδρίτη ‘97» με τον Ντεμιρέλ, τους S-300 το ’98, τον Οτσαλάν το ’99, το ΔΕΑΧ το 2001, το Ανάν το 2002-4) έως σήμερα, νεο-Ραγιαδισμό κατήντησε την Ελλάδα μας, υποτελή στον νεο-Οθωμανισμό της Τουρκιάς...
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η συμμετοχή εκ μέρους σας στην συζήτηση είναι - όχι μόνο ελεύθερη - αλλά και επιδιώκεται. Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα υβριστικά