Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΕ: Πως κάνουν δουλειές οι καθεστωτικοί συριζοκνίτες και τι αντιμετωπίζουν οι ανταγωνιστές τους

  • Έτσι λοιπον ξεγυμνώνεται η σοσιαλοφασιστική αντικαπιταλιστική προπαγάνδα με τα σαμποταριστικά κινηματα της που δεν ειναι τιποτα αλλο απο μαφιοζικο σαμποταρισμα του ντοπιου και διεθνες κεφαλαιου που λειτουργει σε συνθηκες ανταγωνισμου απο τους καπιταλιστες ανατολικου τυπου που κανουν δουλειες με πολιτικες γνωριμιες και δεν αντεχουν τον ανταγωνισμο
Ο Καραγκουλες είναι το πρώην μεγαλοστέλεχος ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που εχει 6 αδειες αιολικών πάρκων, τις οποίες σκανδαλωδως η ΔΕΗ πάει να αγοράσει σε υπερβολικά υψηλή τιμή: O πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός αποτυγχάνει τελευταία σε επανειλημμένες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου να πείσει το ΔΣ της ΔΕΗ για να εγκρίνει την αγορά πέντε εταιρειών με τρία αιολικά πάρκα σε λειτουργία και τρεις άδειες επίσης αιολικών πάρκων της εταιρείας BCI του Δ. Καραγκουλέ. Ένα μέρος από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αντιστέκεται στις προτάσεις του Ζερβού θεωρώντας υπερβολικό το κέρδος της BCI όταν μάλιστα η ΔΕΗ, όπως λένε, δεν έχει και ανάγκη αυτή την αγορά. 
Η Ελευθεροτυπία στις 19/9/2010 αποκαλύπτει: « Σε ό,τι αφορά τα τρία πάρκα που βρίσκονται σε λειτουργία, η BCI εμφανίζεται να έχει ξοδέψει περί τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ θα εισπράξει σχεδόν τριπλάσιο τίμημα 17,3 εκατ. ευρώ.» Σε ότι αφορά το κόστος των αδειών των τριών αιολικών: « Συγκεκριμένα ενώ το κόστος έκδοσης των αδειών που είχε η BCI υπολογίζεται συνολικά σε 150.000 ευρώ (50.000 ευρώ ανά άδεια), θα εισπράξει συνολικό τίμημα 27,5 εκατ. ευρώ περίπου. Επιπλέον προβλέπεται από τη σύμβαση ότι θα λάβει άλλα 9 εκατ. ευρώ για την επίβλεψη της κατασκευής των τριών πάρκων, ενώ θα πληρωθεί και για τις υπηρεσίες συντήρησης που θα παρέχει για μία δεκαετία. Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει αυτή η επένδυση η ΔΕΗ Ανανεώσιμες πρέπει να συνεισφέρει 18,8 εκατ. ευρώ για την απαιτούμενη αύξηση κεφαλαίου και να αναλάβει άλλα 56,25 εκατ. ευρώ σε νέα δάνεια, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό κόστος για τη ΔΕΗ σε 102,2 εκατ. ευρώ.» Από το δημοσίευμα βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για πραγματική αγοραπωλησία αλλά για δωρεά του φαιοκόκκινου διακομματικού καθεστώτος στη BCI γιατί εδώ ο υποψήφιος αγοραστής, η ΔΕΗ, παλεύει με τον πρόεδρό της για να αγοράσει σε μια εξωφρενικά υψηλή «τιμή», τόσο υψηλή που η αγοραπωλησία μετατρέπεται στο αντίθετό της, σε δωρεά !!! Στην BCI όμως δίνουν από πάνω και την επίβλεψη της κατασκευής καθώς και την συντήρηση!! Δωρεάν χρήμα με πρόσχημα την αγοραπωλησία, καπάκι την ανάθεση επίβλεψης του έργου με πολλά επιπλέον εκατ ευρώ και επιπλέον συντήρηση του έργου από την BCI που θα επιβλέπει και στην κατασκευή του. Η μελλοντική συντήρηση του έργου δεν θα εκθέτει φυσικά ποτέ την επίβλεψη της κατασκευής! http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/09/678828.9.2
Ας δούμε πως κάνουν τις δουλειές τους οι Καθεστωτικοί Συριζοκνίτες Ας δούμε λοιπόν τι δηλώνουν οι ίδιοι: Θαυμάστε τις δηλώσεις του ίδιου του Καραγκουλέ -και λοιπών κνιτών- σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία το 1996: «Θυμάμαι την πρώτη μου συνάντηση με ένα σημαντικό βούλγαρο φαρμακοβιομήχανο, ο οποίος είχε διατελέσει επί χρόνια υπουργός και μέλος της KE του KK. Hταν κλειστός σαν σφίγγα και έλεγε χαρακτηριστικά ότι η βιομηχανία φαρμάκων στην Eλλάδα έχει καταστραφεί. Συζητούσε συνεργασία με Γερμανούς ή Σκανδιαναβούς, σε καμία όμως περίπτωση με Eλληνες. Οταν κάποιος του εξηγεί ότι υπήρξα για χρόνια μέλος του ΠΓ του KKE η στάση του απέναντί μου άλλαξε ριζικά. Tο κομματικό μου παρελθόν έπαιξε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική δράση σ' αυτές τις χώρες. Tο γεγονός ότι είχα αναδειχτεί, και μάλιστα τόσο νέος, στην ηγεσία του KKE προκαλούσε δέος και μετρούσε πολύ στην εκτίμησή τους. Aποδείχτηκε ότι είχα δυνατότητα επικοινωνίας με αξιωματούχους πρώην και νυν, όχι μόνο στο χώρο της αριστεράς αλλά και με αυτούς που ανήκαν σε συντηρητικά κόμματα. Tώρα έχουν επανέλθει πολλοί από τους πρώην κομμουνιστές στην εξουσία, με τους οποίους έχω πολύ καλή συνεργασία». Παρά την πετυχημένη επαγγελματική του καριέρα, ο Δημήτρης Kαραγκουλές ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει να αποτραβηχτεί από την πολιτική. Πιστεύει ότι μέσα από την επιχειρηματική του δράση στα Bαλκάνια διαδραματίζει έναν πολιτικό ρόλο, εφόσον βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ηγεσίες όλων των πολιτικών δυνάμεων των χωρών της Bαλκανικής όχι μόνο για λόγους επαγγελματικούς. «Συνεργάζομαι με τον αντιπρόεδρο μιας κυβέρνησης μεγάλης βιομηχανικής βαλκανικής χώρας - εμπορευόμαστε μαζί την Aμστελ - οι κουβέντες όμως που κάνουμε είναι κυρίως για την πολιτική και την αριστερά. Eίμαι σε συχνότατη επαφή με τις ηγεσίες των χωρών αυτών. Eίμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους στην Eλλάδα που γνωρίζουν τις καθημερινές εξελίξεις που συντελούνται κάθε στιγμή στα Bαλκάνια. Λόγω της καθημερινής μου επαφής μπορώ να ξέρω ακόμα και τις προσωπικές δραστηριότητες των στελεχών της κάθε κυβέρνησης. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να παίξω πολιτικό ρόλο σε μια σχέση της Eλλάδας με τη Bαλκανική». http://archive.enet.gr/1996/05/19/on-line/keimena/greece/greece1.htm Ώστε έτσι ο κύριος Καραγκουλές, μας αποκαλύπτει ότι κάνει μπίζνες ακόμη και με αντιπροέδρους κυβερνήσεων με προσόν το κομματικό του παρελθόν. Θέλει μάλιστα να παίξει και ΄΄πολιτικό ρόλο΄΄. Άραγε είναι ΄΄αιθαίρετο΄΄ να σκεφτούμε ότι με ανάλογες επιλεκτικές επαφές ο Καραγκουλές πήρε και πουλαει πανάκριβα τις άδειες των αιολικών πάρκων στην ΔΕΗ; Αλλά πριν απαντήσει μόνος του ο αναγνώστης στο ερώτημα αυτό, ας δουμε τι εμπόδια συναντάνε οι υπολοιποι ΄΄ανταγωνιστές΄΄ του Καραγκουλέ που θέλουν να επενδύσουν στα αιολικά και άλλες ΑΠΕ και που όμως δεν συναντάνε οι καθεστωτικοί συριζοκνίτες Καραγκουλέδες:
Σαμποτάζ λόγω ΄΄ιστορίας, οικολογίας και τουρισμού΄΄στον Μαραθώνα: Νομαρχιακό «όχι» σε ανεμογεννήτριες στον Μαραθώνα Ομόφωνο «όχι» είπε το νομαρχιακό συμβούλιο Ανατολικής Αττικής στα σχέδια επενδυτικού ομίλου για δημιουργία μεγάλου αιολικού πάρκου σε απόσταση αναπνοής από την ιστορική περιοχή του Μαραθώνα και το εθνικό πάρκο Σχινιά. Τα σχέδια προβλέπουν την τοποθέτηση 90 ανεμογεννητριών, με ύψος από 130 έως και 140 μέτρα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Μαραθώνα και την απέναντι ακτή της Εύβοιας, κοντά στους Πεταλιούς. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί και να φθάσει ώς τις 200, για να επιτευχθεί η προβλεπόμενη παραγωγή των 450 μεγαβάτ. Το νομαρχιακό συμβούλιο ανησυχεί και επισημαίνει ότι η δημιουργία του αιολικού πάρκου κοντά στον Μαραθώνα θα βλάψει τον τουριστικό και παραθεριστικό χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης, ενώ θα επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον αφού βρίσκεται πολύ κοντά στον προστατευόμενο βιότοπο του Σχινιά και το δάσος με τις κουκουναριές. Ο νομάρχης έχει ζητήσει συνάντηση με την Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ προχωρά ο συντονισμός με τους δήμους της παράκτιας ζώνης του Ευβοϊκού για την ακύρωση της σχεδιαζόμενης επένδυσης. Λεωνίδας Κουρής, νομάρχης Ανατολικής Αττικής: «Δεν είναι δυνατόν να γιορτάζουμε τα 2.500 χρόνια από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα και να αποδεικνύεται ότι είμαστε... ανιστόρητοι». (Ελευθεροτυπία 12/8/2010) Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Νομάρχη και τους συμβούλους του εάν κάποιος θελήσει να κάνει ανεμογεννήτριες στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα είναι ΄΄ανιστόρητος΄΄ και δεν γνωρίζει ότι οι αρχαίοι υμών πρόγονοι δεν πολέμησαν μόνο για να μην κατακτηθεί η Ελλάδα από τους Πέρσες αλλά και για να μην γίνουν ανεμογεννήτριες. Επίσης οι κουκουναριές θα ΄΄επιβαρυνθούν΄΄ και δεν θα κάνουν κουκουνάρια, ενώ και οι τουρίστες θα ΄΄σοκαριστούν΄΄ από το γεγονός ότι θα αντιληφθούν ότι βρίσκονται σε μία περιοχή όπου η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από τον άνεμο και όχι από πετρέλαιο.
Σαμποτάζ λόγω ΄΄οικολογίας΄΄ στην Φλώρινα από το ΣΤΕ: ΦΡΕΝΟ στην κατασκευή αιολικού πάρκου στη θέση Τούμπα-Ανθοβούνι του όρους Βαρνούς της Φλώρινας, κοντά στις Πρέσπες..., βάζει με προσωρινή διαταγή του ο πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει τέσσερις οικολογικές οργανώσεις, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας που επιτρέπουν την κατασκευή του αιολικού πάρκου με 34 ανεμογεννήτριες, ισχύος 28,9 ΜW. Οι οργανώσεις Αρκτούρος, Ελληνική Ορθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών υποστηρίζουν ότι η περιοχή που προορίζεται για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών είναι προστατευόμενη και με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ενταχθεί στη διεθνή σύμβαση Νatura 2000. (Νεα 27/11/2009)  
Σαμποτάζ στην Υλίκη από την ΕΥΔΑΠ Τις επενδύσεις των εταιρειών Quest Eνεργειακή, Energa και Yπατο Eνεργειακή, για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στην ευρύτερη περιοχή της Yλίκης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ. Παρέμεναν εγκλωβισμένες για πάνω από δυόμισι χρόνια. Xωρίς να εμπλέκεται στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η EYΔAΠ γνωμάτευσε εναντίον τους, χαρακτηρίζοντας αυθαίρετα τα φωτοβολταϊκά «βιομηχανικές εγκαταστάσεις». Xρειάστηκε μια υπουργική απόφαση της YΠEKA κ. Tίνας Mπιρμπίλη, την οποία επί δύο χρόνια δεν εξέδιδε ο προκάτοχός της στο πρώην YΠEXΩΔE, που να ορίζει ότι τα φωτοβολταϊκά δεν επιφέρουν ρύπανση, ότι η EYΔAΠ δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των φορέων που γνωμοδοτούν και ότι η περιοχή της Yλίκης δεν εμπίπτει στις ζώνες αποκλεισμού για τη χωροθέτηση φωτοβολταϊκών για να ξεμπλοκάρει τελικά το έργο. (Καθημερινή 23/5/2010)
Σαμποτάζ στην Μεγαλόπολη Την παγωμένη από το 2008 επένδυση της ΔΕΗ, λόγω προσφυγών στο ΣτE, για το δεύτερο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Eυρώπης, ισχύος 50 MW στη Mεγαλόπολη. (Καθημερινή 23/5/2010)  
Σαμποτάζ λόγω παρέμβασης των ανεμογεννητριών στην ΄΄επαφή με τον θεό΄΄ στα Δερβενοχώρια Αλλη επένδυση στα Δερβενοχώρια δεν έχει ολοκληρωθεί από το 2000 εξαιτίας προσφυγής στο ΣτE μοναχής της Iεράς Mονής Oσίου Mελετίου Kιθαιρώνος, με αίτημα «έμπρακτο σεβασμό της πνευματικής ασκήσεως των μοναχών» που διαταράσσεται από τη λειτουργία των ανεμογεννητριών. Tο συγκεκριμένο έργο εκτός αυτού έχει και την «τύχη» να βρίσκεται μεταξύ των ορίων δύο νομών, δύο περιφερειών και δύο δήμων. «Kαλύτερα να βρισκόταν στα σύνορα Eλλάδας - Tουρκίας» δηλώνει στην «K» εκπρόσωπος της εταιρείας, θέλοντας να περιγράψει τα προβλήματα διοικητικής γραφειοκρατίας. (Καθημερινή 24/6/2009)  
Σαμποτάζ λόγω παρέμβασης των ανεμογεννητριών στην ΄΄λίμπιντο των τράγων και των αλόγων΄΄ στην Σκύρο. Στη Σκύρο έχει μπλοκάρει επένδυση 500 εκατ. ευρώ εδώ και περίπου δύο χρόνια, λόγω αντιδράσεων που εστιάζονται κυρίως στο γεγονός ότι από τον θόρυβο των ανεμογεννητριών «θα εξαφανιστεί το αλογάκι της Σκύρου και θα καταστραφεί η κτηνοτροφία». (Καθημερινή 23/5/2010) Σαμποτάζ λόγω ''ιστορικών διώξεων'' στην Γυάρο Στην Ισπανια ανεμογεννήτριες και σε νεκροταφεία, ενώ στη χώρα μας εξορίζονται και από τόπους εξορίας Στην Eλλάδα, δύο εταιρείες πρωτοπόρες στον τομέα των AΠE σχεδίασαν η μία από το 2005 και η δεύτερ...η δύο χρόνια αργότερα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη νήσο Γυάρο για την παραγωγή ισχύος 330 MW και 150 MW αντίστοιχα. H επιλογή έγινε τόσο λόγω του υψηλού αιολικού δυναμικού της όσο και της αποφυγής των κάθε λογής αντιδράσεων από τοπικές κοινωνίες και συμφέροντα. Kαι οι δύο επενδύσεις έχουν «κολλήσει» στο υπουργείο Πολιτισμού γιατί εκδηλώθηκαν αντιδράσεις λόγω του χαρακτήρα της βραχονησίδας ως μνημείου της νεότερης ιστορίας. H μία μάλιστα επένδυση δεσμεύεται να υλοποιήσει σχέδιο διατήρησης των ιστορικών μνημείων (κτίρια φυλακών για τους εξόριστους) που βασίζεται σε μελέτη του EMΠ. Aν και τα μνημεία είναι εγκαταλελειμμένα στο έλεος των ανέμων και το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει κανένα σχέδιο διάσωσης, η επένδυση έχει κολλήσει. (Καθημερινή 24/6/2009)  
Σαμποτάζ λόγω τραμπούκων στην Αμάρυνθο Στην Aμάρυνθο «κουκολοφόροι» ξήλωσαν τέσσερις φορές τους μετρητές που είχαν στηθεί για τη μέτρηση του αέρα προκειμένου να στηθεί αιολικό πάρκο, αφού πρώτα ξυλοκόπησαν τους σεκιουριτάδες που αναγκάστηκε να βάλει η εταιρεία μετά το πρώτο ξήλωμα και έκαψαν τις μπουλντόζες. Για «Zωνιανά Eυβοίας» κάνουν λόγο οι επενδυτές, καθώς, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς την αστυνομία, οι κουκουλοφόροι αγνοούνται και συνεχίζουν να καταστρέφουν. (Καθημερινή 24/6/2009)  

Έτσι λοιπον ξεγυμνώνεται η σοσιαλοφασιστική αντικαπιταλιστική προπαγάνδα με τα σαμποταριστικά κινηματα της που δεν ειναι τιποτα αλλο απο μαφιοζικο σαμποταρισμα του ντοπιου και διεθνες κεφαλαιου που λειτουργει σε συνθηκες ανταγωνισμου απο τους καπιταλιστες ανατολικου τυπου που κανουν δουλειες με πολιτικες γνωριμιες και δεν αντεχουν τον ανταγωνισμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η συμμετοχή εκ μέρους σας στην συζήτηση είναι - όχι μόνο ελεύθερη - αλλά και επιδιώκεται. Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα υβριστικά