Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η οικοδομική δραστηριότητα άγγιξε πάτο!!

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας κάνει λόγο για παγίωση πτώσης της οικοδομής με τη μείωση να αγγίζει το 32,24% συγκριτικά με τον περασμένο Αύγουστο.
Η οικοδομική δραστηριότητα παρουσίασε τον Αύγουστο μείωση κατά 32,24% έναντι του περυσινού αντίστοιχου μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που καταγράφουν τα έσοδα από μελέτες και επιβλέψεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας, διάστημα κατά το οποίο καταγράφονται επί καθημερινής βάσης και ηλεκτρονικά τα πραγματικά δεδομένα.
Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας δείχνει πλέον να παγιώνεται, καθώς ο Αύγουστος ήταν ο τρίτος στη σειρά μήνας κατά τον οποίο τα στοιχεία έδειξαν μείωση σε σχέση με τους αντίστοιχους περυσινούς, οι οποίοι είχαν εμφανίσει μείωση και έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2008.
Η μείωση των εσόδων από μελέτες και επιβλέψεις κατά τον Ιούνιο ήταν 12,19% και τον Ιούλιο κατά 14,01%.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η μείωση, από άποψη αριθμού συναλλαγών ήταν ακόμη μεγαλύτερη (ξεπέρασε το 40%), γεγονός που αντικατοπτρίζει κατά εμφανή τρόπο την καταστροφική πορεία που έχει πάρει ο κλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η συμμετοχή εκ μέρους σας στην συζήτηση είναι - όχι μόνο ελεύθερη - αλλά και επιδιώκεται. Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα υβριστικά