Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις μεταφορές

  • «ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ
Ψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, αλλά οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, που παρέμεναν έξω από τη Βουλή, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. 


 Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της υπερψήφισης επί της αρχής του νομοσχεδίου, οι μεταφορείς που βρίσκονται στις εθνικές οδούς προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων και σημείων των εθνικών οδών, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στο Λεκανοπέδιο. Στο κέντρο της Αθήνας, οι μεταφορείς άρχισαν να αποχωρούν από το Σύνταγμα από τις πρώτες απογευματινές ώρες. Σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς οδικών κόμβων και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προχώρησαν από τη 1:00 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων. Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 83 «ναι» και 16 «όχι» από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και από τους ανεξάρτητους βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτη Κουβέλη και Σοφία Σακοράφα. 

Οι μεταφορείς δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. «Συνεχίζουμε δυνατά», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Γιώργος Τζωρτζάτος και πρόσθεσε: «Μετά το σημερινό φιάσκο και την απόφαση-καρμανιόλα ενημερώνουμε την πολιτεία με τον ίδιο ρυθμό και δεν σταματάμε. Ό,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η συμμετοχή εκ μέρους σας στην συζήτηση είναι - όχι μόνο ελεύθερη - αλλά και επιδιώκεται. Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα υβριστικά